Alfa Romeo: Prodajni rezultati u listopadu

Stigli su i prodajni rezultati u listopadu za najveća europska tržišta. Rast u Velikoj Britaniji, pad na ostalima.

Prodaja Alfa Romeo automobila u Italiji pokazala je blagi pad tijekom listopada i završila na malo utješnih -9,2%. Razdoblje od siječnja do listopada ostaje pozitivno, s rastom ipak ispod tržišnog prosjeka – 6,2%. Prodajni rezultati za Alfa Romeo u listopadu za prostala glavna europska tržišta (Njemačka, Velika Britanija, Frnacuska i Španjolska) djelomično su ohrabrujuća, a samo tržište Velike Britanije pokazuje pozitivan pomak, vjerojatno zbog nedavnog puštanja u prodaju modela Giulietta Sprint Speciale i MiTo Collezione.

Velika Britanija

Počinjemo s jedinim sretnm vijestima u listopadu. Tržište Velike Britanije ostvarilo je prodaju od ukupno 396 automobila i porast od 11,2% u odnosu na prošlu godinu. Ako uzmemo u obzir čitavu 2015. godinu, pad je zamjetan. Od siječnja do listopada, Alfa Romeo je prodao ukupno 4,320 automobila, što je 10,4% manje nego prošle godine.

Francuska

U listopadu se nastavlja pad sa ukupno 497 prodanih automobila. Brojka je to koja znači pravi slom za talijansku marku koja gubi 27% u odnosu na listopad 2014. Od počtka godine prodano je 5122 automobila sa padom od 20%. Prodaja je smanjena za više od 1000 automobila u 2105. godini.

Njemačka

U Njemačkoj je još manje udio tržišta nego u Francuskoj i Velikoj Britaniji, a prodaja pada konstantno zadnjih mjeseci. U listopadu je prodano 212 automobila, što je pad od 12,4%. u odnosu na prošli listopad. Od početka godine prodano je ukupno 2368 automobila, 13% manje nego 2014. godine.

Španjolska

Završavamo analizu Španjolskom, tržištem nepovoljnim za Alfa Romeo. Prodano je 206 automobila prošli mjesec, što je pad od 5%. Od početka 2015. ukupno je 2301 automobil prodan u Španjolskoj, 11% manje nego prošle godine.

Ukupni rezultati za Europu stići će sredinom studenog, što znači da ćemo se za to malo strpiti. Uz odgađanje novih modela, posebno Giulie koja i započinje čitav proces, oporavak marke postaje vrlo spor i težak. Pratite nas za sve Alfa Romeo novosti i daljnji razvoj događaja.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.