Alfa Romeo: Prodaja u siječnju porasla za 24,4% u Europi

Odličan početak godine za Alfa Romeo u Europi – ostvaren porast prodaje od 24,4% u odnosu na 2017.

Današnjom su objavljeni službeni podaci o prodaji u siječnju. Talijanska marka je odlično započela novu godinu. Tijekom siječnja Alfa Romeo je prodao ukupno 7467 autompbila u Europi. Ta brojka predstavlja rast od 24,4% u odnosu na siječanj 2017. godine. Zahvaljujući ovim rezultatima, ukupan udio tržišta porastao je sa 0,5% na 0,6%.

Prošle je godine u siječnju Alfa Romeo prodao malo preko 6 tisuća automobila, što je bio rast od 31% u usporedbi sa siječnjem 2016. godine. Ako usporedimo sa siječnjem prije dvije godine, prodano je oko 3000 automobila više, zahvaljujući Giuliji i Stelviu koji počinju ostvarivati značajnije prodajne brojke diljem Europe.

Za Alfa Romeo je ovo najbolji siječanj nakon 2012. godine kada je prodano oko 9 tisuća automobila u Europi, a konačni zbroj te godine bio je malo ispod 89 tisuća automobila .

Uspjeh ovog siječnja povezan je sa rezultatima u Italiji. Tamo je Alfa Romeo prodao 4502 automobila, što je rast od 28%. Trebamo spomenuti i Francusku sa rastom od 24%, Njemačku sa +64% i Španjolsku sa +34%. U Velikoj Britaniji ostvaren je pad u prodaji sa samo 277 prodanih autoobila, što je pad od 2,5%.

Alfa Romeo je ostravio odlične prodajne rezultate u siječnji i na tržištu Sjeverne Amerike sa više od 1700 automobila prodanih u SAD-u i Kanadi. Detaljnije podatke o svim glavnim međunarodnim tržištima očekujemo kroz sljedećih nekoliko tjedana. Podaci za veljaču stižu sredinom ožujka.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.