Alfa Romeo planira hibrid i autonomnu vožnju

Harald Wester, šef marke Alfa Romeo, vrlo samouvjereno i ambiciozno gleda na budućnost marke i najavljuje nove tehnologije.

U godinama koje dolaze očekujemo osam novih modela, a nakon što budu spremni, Alfa Romeo će imati snagu konkurirati premium markama i fokusirati se na tehnološku inovaciju. Kao i Maserati, Alfa Romeo budućnosti oslanjat će se na sustave autonomne vožnje, koji se ne protive sportskom karakteru marke i užitku vožnje, bar tako misli Harald Wester. Takvi sustavi indirekno najavljuju dolazak hibridnih motora u ponudu Alfa Romea.

Autonomna vožnja je još uvijek vrlo zamršena tema za sve proizvođače automobila, a šef Alfa Romea ima jasnu viziju. Autonomna vožnja bit će novi standard u svijetu automobila i Alfa Romeo neće biti uhvaćen nespreman te će uz druge marke FCA grupe, najprije Maseratijem, razviti rješenja koja će u potpunosti zadovoljiti kupce. “Oni koji žive u velikim urbanim središtima stoje u redovima svaki dan – mislim da možemo naučiti cijeniti funkcije autonomne vožnje jer poboljšava kvalitetu života i daje nam više vremena za druge aktivnosti, umjesto besomoćnog stajanja u gužvi”, rekao je Wester.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_07

Ako je pak sustav autonomne vožnje daleko, hibridi su već vrlo stvarni na tržištu- Dolaskom Chyslera Pacifica, FCA je otvorio put većem projektu koji će ibridne motore donijeti u mnoge druge modele. Nakon Maseratija, koji će s Levanteom imati prvi automobil FCA grupe s hibridnim motorom u Europi, Alfa Romeo će se u budućnosti uvelike oslanjati na ovaj tržišni segment. Šef Alfe naglašava da je ipak rano za točne datume, za razliku od Maseratija. Poslovni rezultati Giulie i novog D-SUV-a koj stiže krajem godine, znatno bi mogli ubrzati razvoj i proširenje ponude. “Neću specificirati rok za dolazak na tržište, ali sam uvjeren da će do 2025. godine bar polovica naših modela imati kakav oblik elektrifikacije”, govori Wester.

Budućnost Alfa Romea ovisi o ostvarenju vrlo ambicioznih ciljeva. Čekanje reakcije tržišta na novu Giulia i generalno novi smjer Alfa Romea vrlo je teško. Za sada možemo samo sa zanimanjem pratiti debi nove limuzine i rezultate nakon početka prodaje 15. travnja.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.