Alfa Romeo MiTo i Giulietta Collezione

Alfa Romeo je za tržište Velike Britanije pripremila specijalnu seriju Collezione za već blago ostarjele modele Giulietta i MiTo.

Serija Collezione se smatra luksuznom i elegantnom u odnosu na postojeću sportsku QV Line.

Zanimljivi dodaci za MiTo su 17″ aluminijski naplatci “Collezione Bronze” i retrovizori u istoj brončanoj boji – zasigurno nisu svakidašnja kombinacija. Kupci modela MiTo Collezione dobit će sjedala od tekstila i eko-kože, smeđi prošiv u unutrašnjosti, navigaciju, DAB i “vintage” tepihe. Nadamo se da to ne znači da su tvornički opremljeni mrvicama i mrljama od kave.

2_giulietta_collezione

Giulietta Collezione je više konvencionalna, sa tamno srebrnim 18″ naplatcima te sjajnim crnim krovom i retrovizorima. U unutrašnjosti je kompletna “Collezione” kožna oprema uz grijanje prednjih sjedala, navigaciju i DAB. Malo ipak slabije od manjeg brata.

MiTo Collezione je dostupan sa 0.9 litrenim turbobenzincem sa 105KS i 1.4 litrenim MultiAir sa 140KS, koji je dostupan i sa TCT automatskim mjenjačem i Brembo kočnicama. Giulietta Collezione je distupna sa 1.4 litrenim MultiAir turbobenzincem sa 170KS i 2.0 JTDm turbodizelskim motorom sa 150KS ili 170KS.

MiTo Collezione

Dostupna je još jedna Giulietta bazirana na postojećoj Sprint verziji, ali dolazi sa sportskim ovjesom, Brembo kočnicama, specijalnim 17″ naplatcima, aluminijskim pedalama i sjedalima u Quadrifoglio stilu. Također sadrži dvozonski klima uređaj, stražnje parking senzore i tempomat – te opravdava dodatnu cijenu.

Giulietta Sprint Speciale dolazi sa 1.4 litrenum turbobenzincem sa 150KS i 2.0 JTDm turbidizelašem jednakih karakteristika kao i za Collezione. Ne znamo koliko nedostataka su ispravili, ali naziv Speciale zvuči dobro.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.