Alfa Romeo i Maserati: Tim Kuniskis je novi direktor dvije marke

Tim Kuniskis preuzeo je od Reida Biglanda mjesto direktora Alfa Romea i Maseratija.

Najavljena je smjena na vrhu Alfa Romea i Maseratija. Umjesto Reida Biglanda, na mjesto direktora ove dvije marke stiže Tim Kuniskis. Novi direktor marke iz Fiat Chrysler Automobiles grupe surađuje s ova dva proizvođača 26 godina.

Novi direktor Tim Kuniskis bio je šef osobnog programa za Sjevernu Ameriku s fokusom na Chrysler, Dodge, Fiat i SRT. Reid Bigland, naravno, neće biti izbačen iz tvrtke nego preuzima vodeću ulogu u prodaji za tržište SAD-a, te predsjednika i direktora FCA Kanada.

Steve Breahm će preuzeti poziciju šefa za osobne automobila u Sjevernoj Americi. Sergio Marchionne, direktor Fiat Chrysler Automobiles osobno je komentirao važnu promjenu za Alfa Romeo i Maserati. Marchionne kaže da će Tim Kuniskis biti odgovoran za nastavak do sada napravljenoga posla i za povećanje prisutnosti ova dva povijesna brenda na globalnom tržištu. Reid Bigland će se fokusirati na prodaju FCA u Sjevernoj Americi.

Marchionne također napominje da je 2018. godina vrlo važna za FCA i želi ostvariti sve zacrtane ciljeve pod svaku cijenu. Direktor Marchionne najavit će novi poslovni plan FCA za sljedećih 5 godina 1. lipnja u Baloccu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.