Alfa Romeo Giulietta: Još dugo do nasljednika

Očekivali smo da će se buduća Alfa Romeo Giulietta pojaviti u skoroj budućnosti. No, točan datum dolaska još uvijek je nepoznat.

Plan oporavka marke je službeno pomaknut, pa će osam najavljenih modela stići do 2020. godine, umjesto 2018. Uz već poznatu Giuliu koja stiže ove godine i D-SUV (stiže krajem godine ili početkom sljedeće), u planu je i nova Alfa Romeo Giulietta, novi automobil C-segmenta vozila s pogonom na stražnje kotače i perspektivom za etiketom best sellera u Europi – pravim talijanskim brendom.

Na kraju 2015. godine, kružile su glasine o ubrzanom razvoju nove generacije Giuliette, čijim bi se ranijim dolaskom pokušalo nadoknaditi odgađanje budućim “high-end” Alfa Romeo modela – krstarice i SUV-a – zbog lošeg stanja na kineskom tržištu i nedovoljno razvijene globalne distribucijske mreže. Nakon objave izmijenjenog Plana, bubuća Alfa Romeo Giulietta smještena je u generalni vremenski period od 2017. do 2020. godine, bez preciznih datuma.

To znači da nova generacija Giuliette čeka premijeru Giulie i D-SUV-a. Za sada se govori da će moguća premijera biti početkom 2017. godine, ali to su nepotvrđeni podaci. Alfa Romeo Giulietta će se razvijati, ali ne očekujemo brzi dolazak. U najboljem slučaju, to će biti krajem sljedeće godine, a debi 2018. ne bi nas iznenadio.

Odgoda nove generacije Giuliette mogla bi biti jedna od prvih propuštenih prilika za novi Alfa Romeo. Europsko tržište, glavno za budući automobil C-segmenta, doživljava pravi procvat i ove godine bi trebalo nastaviti rasti, a pogotovo premium segment, gdje su marke poput Audija, BMW-a i Mercedesa zatvorile 2015. s rastom redom od 5,6%, 8% i 13%. Nova generacija Giuliette, kao i Giulia, trebala bi biti karakterizirana jedinstvenom kombinacijom sporta i stila, s više premium sadržaja od trenutnog modela i mogla bi iskoristiti priliku te ostvariti važne prodajne rezultate. Nadamo se da će komercijalni uspjeh Giulie, već u ranim mjesecima, natjerati Alfa Romeo na ubrzanje razvoja nove generacije Giuliette.

giulietta-carscoops

Redizajnirana Alfa Romeo Giulietta stiže ove godine

Ako nova generacija Giuliette neće stići prije 2017. godine (u najboljem slučaju), talijanski proizvođač će prodaju pogurati novim (i posljednjim) redizajnom Giuliette, čiju premijeru očekujemo za par tjedana u Ženevi (ako neće biti iznenađenja). Sami redizajn neće donijeti ništa dramatično. Očekuje se blagi facelift, inspiriran Giuliom te blago izmijenjena ponuda motora i opreme. Novi redizajn Giuliette ima zadatak poboljšati prodaju u Europi i produžiti karijeru modela koji je 2015. “držao” marku na tržištu. Početak prodaje se očekuje pred kraj proljeća, kao i redizajnirani MiTo.

Više informacija o redizajniranoj Giulietti očekujemo u skoroj budućnosti. Pratite nas i dalje za sve najnovije vijesti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.