Alfa Romeo Giulia u prodaji na proljeće

Za sve nas koji nestrpljivo čekamo da Alfa Romeo Giulia stigne u prodajne salone, dobre vijesti stižu od Alfreda Altaville, direktora za EMEA, FCA grupe.

Misterij o izlasku na tržište konačno dolazi do prekretnice. Nova Alfa Romeo limuzina bit će predstavljena u svim varijentama tijekom ožujka na godišnjem izdanju salona automobila u Ženevi. Standardna izvedba Giulie će se pridružiti Quadrifoglio izvedbi i zaokružiti ponudu nove limuzine D-segmenta vozila.

U razgovoru za časopis Al Volante, direktor operacija EMEA FCA, Alfredo Altavilla, službeno je izjavio da Giulia kreće s prodajom odmah nakon predstavljanja čitave game. Altavilla je u razgovoru izjavio “Čitava gama Giulie debitirat će u ožujku na Geneva Motor Show i u prodaju kreće odmah nakon.”

Iako nema preciznog datuma, riječi direktora za Europu, Srednji Istok i Afriku FCA grupe jasno nam daju do znanja da će nova Giulia, u standardnoj i Quadrifogli verziji, biti spremna za puštanje u prodaju već u ožujku. Najvjerojatnije će se prve isporuke obaviti već nakon nekoliko tjedana. U svakom slučaju, možemo napokon reći da će Alfa Romeo Giulia u europskim salonima biti na proljeće.

Alfa Romeo Giulia

Za sada je Alfa Romeo predstavio samo dva motora buduće limuzine, 2.9 V6 sa 510KS iz Quadrifoglio verzije i novi 2.0 turbo GME T4 motor sa 280KS, koji će vjerojatno biti najzanimljiviji, pogotovo zbog odnosa cijene i performansi. Altavilla je također potvrdio da, bez obzira na moguće kašnjenje koje su najavljivali Harald Wester i Sergio Marchionne, plan o 400,000 prodanih automobila godišnje do 2018. i dalje stoji. Važna je to potvrda da će se, tijekom sljedeće dvije godine, ponuda Alfa Romea u potpunosti izmijeniti.

Nakon Giulie, očekuje se prvi crossover D-segmenta za Alfa Romeo (baziran na platformi Giulie) i nova generacija Giuliette te nova krstarica E-segmenta, čiji smo vam render prikazali jučer.

Najvažnija vijest dana je potvrda da Alfa Romeo Giulia stiže u salone na proljeće, ili nekoliko tjedana nakon predstavljanja čitave game u Ženevi. Za sada čekamo službene informacije o dolasku nove limuzine u Europu, na radost svih alfista. Pratite nas i dalje za sve novosti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.