Alfa Romeo Giulia Sportwagon ostaje samo želja

Jedan od najvažnijih ljudi Fiat Chrysler Automobiles grupe, Alfredo Altavilla, jasno je dao do znanja ima li projekt Giulia Sportwagon šanse za realizaciju.

Karavansku verziju Giulie mnogi su očekivali. No, toliko željena Giulia Sportwagon ipak se neće realizirati. O ovakvom raspletu se već neko vrijeme govorilo, bar prema izjavama Sergia Marchionnea. Govorilo se i o mogućnosti da ova varijanta Giulie bude u prodaji isključivo u Europi, ali to nije dovoljno uvjerljiva strategija da bi Marchionne i ostali šefovi odlučili proizvesti ovaj model.

Giulia Sportwagon česta je tema ljubitelja marke i mnogi bi željevi vidjeti takvu izvedbu koja bi obogatila ponudu marke. Inicijalno ovaj model nije bio niti planiran, a mogućnost se otvorila dobrim prodajnim rezultatima u prvim mjesecima prodaje nove Giulie u Europi.

Čak je i prije nekoliko mjeseci Reid Bigland govorio da razmišljaju o mogućnosti proizvodnje takvog modela u tvornici Cassino. Autonews je također pisao o dolasku Giulie Sportwagon i to do kraja 2017. godine. Sergio Marchionne je u Detroitu početkom siječnja jasno dao do znanja da sumnja u ovaj projekt.

Giulia Sportwagon dobila je crveno svjetlo

“Odlučili smo da Alfa Romeo Giulia Sportwagon neće ići u realizaciju”, rekao je šef proizvodnje Fiat Chrysler Automobiles grupe Alfredo Altavilla. Da li je potreban sličan model uz Stelvio? Odgovor je – prema šefovima talijansko-američke grupe – ne. Tvrde da se tržište mijenja i da pozicija koju je zauzimao Sportwagon, sve više prostora ostavlja SUV modelima. Alfa Romeo je odlučio čvrsto se osloniti na SUV i napustiti segment tržišta koji smatra prošlošću. Možemo samo reći – šteta.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.