Alfa Romeo Giulia sa 280KS debitira u New Yorku

Prije nekoliko mjeseci najavljena Alfa Romeo Giulia sa 280KS debitirat će u SAD-u na New York Auto Show.

Oni koji nas prate sjetiti će se da je Alfa Romeo USA u studenom 2015. na salonu u Los Angelesu najavio 2.0 MultiAir turbo benzinski motor sa 280KS za Giuliu. Nakon nekoliko mjeseci stigla je i službena potvrda. Na sljedećem salonu automobila u New Yorku, s početkom 25. ožujka, Alfa Romeo će američkim posjetiteljima sajma predstaviti standardnu verziju Giulie koja će im biti dostupna u dvije varijante – Giulia i Giulia Ti (Turismo Internazionale), uz već dobro poznatu Giuliu Quadrifoglio.

Obje Giulie bit će dostupna s novim 2.0 MultiAir turbo motorom snage 280KS (mnogo izvora spominje 276KS, ali se to referira na britanske mjerne jedinice koje se koriste u SAD-u). Okretni moment je 400Nm, dostupan između 2250 i 4500 okretaja. U Europi će u prvoj fazi Giulia biti dostupna sa (uz dizelske) 2.0 turbobenzincem sa 200KS i 330Nm okretnog momenta dostupnim na 1750 okretaja. Dizelske varijante Giulie neće se prodavati u Sjevernoj Americi.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_02

Standardna izvedba Giulia, u Giulia i Giulia Ti izvedbama dolazit će sa ZF-ovim automatskim mjenjačem sa 8 stupnjeva te pogonom na stražnje i sve kotače (Alfa Q4). U Europi će zasada biti dostupna samo s pogonom na stražne kotače. Amerikanci će moći dodatno personalirati automobil uz odabir paketa Sport, Luxury i Performance.

Što se tiče performansi novog 2.0 turbo motora sa 280KS, službeni podaci koje navodi Alfa Romeo tvrde da je maksimalna brzina 240km/h i ubrzanje od 0-100km/h za 5.4 sekunde. Četverocilindrični motor sa 16 ventila u potpunosti je izrađen od aluminija (specifikacija koja će karakterizirati čitavu ponudu) i sadrži MultiAir elektro-hidraulični sustav ventila, 2-u-1 sustav prednabijanja i direktno ubrizagavanje s visokim tlakom od 200 bara.

Ovaj tjedan će se na otvaranju New York Auto Show, uz javnu prezentaciju nove Alfa Romeo Giulie, otkriti svi tehnički i prodajni podaci za tržište Sjeverne Amerike koja će se u tamošnjim salonima naći tijekom druge polovice ove godine.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.