Alfa Romeo Giulia: Potvrđen turbobenzinac sa 280KS

Los Angeles Auto Show je mjesto odabrano od strane marke za predstavljanje Giulie Quadrifoglio američkoj publici uz potvrdu da stiže i novi 2.0 turbobenzinac sa 280KS.

Na tržištu će debitirati u drugoj polovici sljedeće godine s cijenom od oko $70,000 (vjerojatno za baznu verziju uz takse i ostale troškove).

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i turbobenzinac sa 280ks

Tijekom prezentacije limuzine, Alfa Romeo je potvrdio prvi podatak o standardnoj verziji modela Alfa Romeo Giulia, a to je četverocilindrični aluminijski turbo motor snage 280KS (objava Alfa Romeo USA navodi britansku jedinicu konjskih snaga – 276HP). Novi 2.0 motor pripada Global Medium Engine obitelji i sadrži twin-scroll turbopunjač i MultiAir2 distribuciju. Ovaj motor, dio raznih glasina zadnjih dana, prvi je službeno potvrđen od strane marke za buduću Alfa Romeo Giuliu. Quadrifoglio verzija će isključivo biti pogonjena 2.9 V6 motorom sa 510KS.

Podsjetimo da će prema zadnjim glasinama Alfa Romeo Giulia biti dostupna s tri verzije ovog motora. Uz ovu najjaču sa 280KS, dostupne će biti verzije od 210 i 250KS. Najsnažnija verzija bit će s pogonom na stražnje i sve kotače. Za sada nema službeno potvrđenih informacija o mjenjaču koji će biti u kombinaciji s novim četverocilindričnim turbakom.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio u proizvodnji od drugog tromjesečja 2016.

Kao što smo ranije spomenuli, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio će na američkom tržištu biti u prodaji u drugoj polovici 2016. godine, a europska verzija Giulie nekoliko tjedana prije. Više informacija o dolasku nove limuzine na tržište i o drugim motorima očekujemo u skoro vrijeme. Pratite nas i dalje za novosti sa Los Angeles Motor Show i Alfa Romeo Giuliji, kandidatkinji za kraljicu sajma u Californiji.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.