Alfa Romeo Giulia: Marchionne potvrdio odgađanje

Šef Fiat Chrysler Automobiles potvrdio je odgađanje nekih budućih modela. No, uvjerava nas da nije ništa alarmantno.

Za Alfa Romeo ovih dana vlada prava drama. Glasine o mogućem odgađanju komercijalne premijere Giulie i prvog SUV-a ubrzo su postale stvarnost, iako preciznih informacija i dalje nema. Sergio Marchionne je potvrdio odgađanje nekih novih Alfa Romeo modela, ali samo na nekoliko mjeseci.

Evo što je sam Marchionne izjavio “Teško bi bilo prodati Alfa Romeo automobile koje izvozimo u Kinu. Moramo presložiti proizvodnju, a pomak od nekoliko mjeseci je zbog kineskog tržišta koje mijenja dinamiku globalnog”. Posljednih dana je usporavanje rasta kineskog tržišta potaknulo glasine o mogućem odgađanju novih Alfa Romeo modela, prema poslovnom planu do 2018. godine. Marchionneove riječi potvrđuju te glasine.

Za sada je, u svakom slučaju, važno naglasiti da informacije o novoj strategiji i promjenama nisu poznate. Među modelima koji će se izvoziti u Kinu je Alfa Romeo Giulia, jedini novi model predstavljen javnosti te novi SUV baziran na istoj platformi kao i Giulia. Za kinesko tržište namijenjen je i budući model E-segmenta te drugi SUV koji će proširiti ponudu Alfa Romea.

Kao što se pisalo ovih dana, ovi pomaci bi mogli dati zeleno svjetlo ranijem dolasku nove generacije modela Alfa Romeo Giulietta, koja ima europsko tržište kao primarni cilj i potencijalno može ostvariti dobre rezultate u kratkom vremenu, prije dolaska ostalih modela. Podsjetimo da Alfa Romeo planira izbaciti osam novih modela do kraja 2018. godine, od kojih će bar šest biti od velike važnosti za ostvarivanje proizvodnog volumena i približavanja cilju od 400,000 automobila godišnje. Moramo čekati nove informacije od Alfa Romea o točnnom rasporedu dolaska novih modela, koji će od 2016. godine ponovo ispisati povijest talijanske marke koja je ove godine proslavila 105 godina postojanja. Pratite nas i dalje za sve novosti na ovu temu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.