Alfa Romeo Giulia kreće u proizvodnju 14. ožujka

Alfa Romeo Giulia kreće u proizvodnju 14. ožujka, prve isporuke dizelaša već u travnju.

Jučer je generalni direktor Sergio Marchionne posjetio tvornicu Cassino, dom buduće Alfa Romeo Giulie te provjerio status priprema za početak proizvodnje nove limuzine. Prema objavama nekih lokalnih medija, razlog posjeta direktora FCA je rasčišćavanje svih preostalih sumnji o vremenu dolaska Giulie na tržište.

Alfa Romeo Giulia kreće s proizvodnjom 14. ožujka kada će u tvornici Cassino biti kompletiran značajan broj automobila spremnih za puštanje u prodaju na proljeće. Trenutno tvornica u Laziu radi smanjeno i sklapa oko 50 testnih automobila dnevno. U ovih mjesec dana do 14. ožujka napravit će se završni radovi na proizvodnom procesu koji će pratiti iste proizvodne standarde i procedure kao u tvornicama Melfi i Pomigliano.

Prve isporuke dizalaša od 150 i 180KS u travnju

Neki izvori su jutros objavili da su homologacijska testiranja svih varijanti Giulie još uvijek u tijeku. Od travnja se očekuju prve isporuke limuzine sa 2.2 turbodizelskim motorima (ovaj motor će biti službeno predstavljen u Ženevi) u baznim varijantama od 150 i 180KS uz ručne i automatske mjenjače. Tijekom posljednjih dana proljeće ili najkasnije početkom ljeta očekujemo turbobenzinske motore koji će se pridružiti modelu Quadrifoglio – supersportskoj verziji limuzine koja će na tržište stići u travnju.

Uglavnom, sve varijante Giulie s motorima preko 200KS (osim Quadrifoglio) testirati će se tijekom proljeće i u prodaju stižu kasnije. Komercijalno lansiranje Giulie u Italiji i drugim tržištima povjereno je verziji Quadrifoglio i baznim 2.2 dizelašima. Vjerojatno će na proljeće biti moguće naručiti ostale benzinske i dizelske verzije, no isporuke će bit nešto kasnije.

Više detalja o dolasku Giulie očekujemo tijekom prezentacije u Ženevi. Na švicarskom sajmu će Alfa Romeo otkriti sve pojedinosti o dostupnoj opremi automobila te – ono najbitnije – cijene za Europu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.