Alfa Romeo Giulia Coupé Quadrifoglio imat će 650ks?

Alfa Romeo Giulia Coupé bi u Quadrifoglio izvedbi mogla imati čak 650ks i ERS hibridnu tehnologiju iz Formule 1.

Prema infomacijama koje doznaje portal Autocar, Alfa Romeo Giulia Coupé bi mogla biti predstavljena na sljedećem Paris Motor Show u listopadu ove godine. Prema Autocaru, prodaja bi u Europi počela 2019. godine, a coupé verzija nosila bi povijesni naziv Sprint, iako bi i naziv GTV bio povijesno prikladan.

Nova Alfa Romeo Giulia Coupé bit će opremljena hibridnom tehnologijom ERS, što znači Energy Recovery System i koristi se u Formuli 1. Prema glasinama bi imala brojne zajedničke komponente sa Hy-Kers sustavom iz LaFerrari hiperautomobila. Za razvoj sustava zadužen je Magneti Marelli u suradnji s Maranellom.

Zahvaljujući tehnologiji ERS, Quadrifoglio izvedba Giulie Coupé mogla bi račinati na maksimalnu snagu od 650ks za apsolutnu dominaciju nad njemačkom konkurencijom kao što su Audi RS5, BMW M4 i Mercedes-AMG C63S Coupé.

Nadalje, ERS bi mogao biti i dio Veloce verzije, te bi u tom slučaju isporučivala 350ks. Alfa Romeo Giulia Coupé uključivala bi i standardne motore kao što su 2.0 turbobenzinski sa 200ks i 2.2 turbodizalski u izvedbama od 150ks i 180ks.

Verzija Veloce bi bez ERS-a gotovo sigurno imala standardni 2.0 turbobenzinski motor sa 280ks i 2.2 turbodizelski sa 210ks, a Quadrifoglio verzija već dobro poznati 2.9 V6 biturbo motor sa 510ks.

Legendarni britanski časopis je objavio i sliku kako bi mogla izgledati Alfa Romeo Giulia Coupé. Automobil bi, bez obzira na nagnute linije, bio dovoljno prostran za četiri putnika, a duža vrata osiguravaju lakši pristup stražnjoj klupi.

Nije isključena niti verzija s petora vrata, koja bi direktno konkurirala rivalima kao što su Audi A5 Sportback i BMW serije 4 Gran Coupé.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.