Alfa Romeo Giulia: Bolja od Mercedesa C-klase i Volkswagen Arteona

Alfa Romeo Giulia proglašena je Drive Car Of The Year 2017 u Australiji, pomevši konkurenciju – Mercedes C-klase i Volkswagen Arteon.

Ovu nagradu dodjeljuje australski portal Drive, a Giulia je titulu osvojila u kategoriji Best Luxury Car, najbolji luksuzni automobil ispod 80,000 australskih dolara (što je oko 52,000 eura).

Ova tri automobila su najbolji o segmentu prema portalu Drive. Volkswagen Arteon je najprostraniji, no ipak ne baš luksuzan, Mercedes C-klase je ugodan za vožnju i s pogonom na stražnje kotače, luksuzan je, čak i auto je unutrašnjost u umjetnoj koži i očekuje redizajn. Alfa Romeo Giulia pobjeđuje zbog svoje sportske nastrojenosti, stražnjeg pogona, dizajna i vrhunske kvalitete kožne unutrašnjosti u kombinaciji s drvenim dodacima u odnosu na cijenu.

U usporedbi ta tri automobila, koju možete vidjeti na videu, uključuje 2.0 četvertocilindrične benzinske motore. Alfa Romeo Giulia dostupna je 2.0 turbobenzincem u dvije verzije: 200ks sa AT8 automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa u verziji Super, te sa 280ks u verziji Veloce s pogonom na četiri kotača Q4. Giulia je duga 464cm i najlakša je od sva tri automobila na testu (1500kg), a kapacitet prtljažnika je 480 litara.

Volkswagen Arteon je najveći (486cm) i najprostraniji s kapacitetom prtljažnika 565 litara, ali i najteži (1790kg). Motor u Arteonu je 2.0 TSI sa 280ks u kombinaciji sa DSG mjenjačem i 4Motion pogonom na četiri kotača.

Mercedes-Benz C-klase je sličan talijanskoj berlini s dužinom od 469cm i kapacitetom prtljažnika 480 litara te masom od 1520kg. No, C200 model ima prilično manje snage sa samo 184ks. U ponudi je također i C250 model sa 211ks, a na australskom tržištu je dostupan i C300 sa 2.0 turbo motorom i 245ks.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.