Alfa Romeo bilježi porast proizvodnje od 62% u 2017.

Alfa Romeo je u 2017. godini proizveo 150 tisuća automobila u tvonicama Cassino, Mirafiori i Modena.

Prve brojke proizvedenih automobila u 2017. upravo su stigle i izgledaju vrlo pozitivno za Alfa Romeo. Proizvođač je, prema podacima Fim-Cisl, proizveo ukupno  150,722 automobila u 2017. godini, đto predstavlja rast od 62% u odnosu na 2016. Podaci obuhvaćaju tri talijanske tvornice – Cassino, Mirafiori i Modena, gdje Alfa Romeo proizvodi svoje modele – Giuliu, Stelvio, Giuliettu, MiTo i 4C.

Jasno, rezultat proizvodnje tijekom 2017. povezan je s globalnim širenjem nove generacije modela – Giulie i Stelvia. Uspjeh ta dva modela iz tvornice Cassino pogurao je prodaju tijekom prošle godine i psihološki nadoknadio pad Giuliette i MiTa čiji rezultati čvrsto slabe posljednjih mjeseci.

U prvom dijelu 2017. godine, šefovi FCA su odredili cilj za tu godinu – oko 170 tisuća prodanih automobila. Prema podacima o proizvodnji, možemo očekivati realnu brojku između 140 i 150 tisuća. Blago je to slabiji rezultat od očekivanje, a glavni je razlog usporavanje kineskog tržišta zbog nove regulacije prilikom uvoza automobila.

Prema stranici Autonews, prodaja Alfa Romea u Kini oštro je zaustavljena tijekom druge polovice 2017. godine. Brojka je pala sa više od 3000 automobila prodanih u srpnju, do jedva preko 400 u studenom i prosincu. Taj pad je igrao značajnu ulogu u proizvodnom volumenu Alfa Romea.

Alfa Romeo je distribuirao gotovo 80,000 automobila po Europi tijekom prvih 11 mjeseci 2017 (ukupni podaci za prosinac stići će sljedeći tjedan), a više od 13,000 po SAD-u i Kanadi prošle godine. Tu su još i druga međunarodna tržišta, poput Južne Amerike, Oceanije i drugih regija Azije, gdje Alfa Romeo prisutan s Giuliom i Stelviom, ali i MiTom, Giuliettom i 4C.

2017. godina predstavlja novi početak za Alfa Romeo. Dok čekamo nove modele koji će potpuno obnoviti ponudu, brojka od 150,000 proizvedenih prošle godine može se smatrati dobrim početkom i samopouzdanjem za budućnost. U sljedećih će nekoliko godina Alfa Romeo ući i u E-segment s novim SUV-om, te novom krstaricom. Očekuje se i novost u C-segmentu s crossoverom i – nadamo se – nova Giulietta. Uz potpuniju gamu, prodajni rezultati će znatno rasti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.