Alfa Romeo bi mogao znatno povećati prodaju u 2018. godini

Prema američkim analitičarima, velika je vjerojatnost da bi 2018. godina mogla biti vrlo važna za Alfa Romeo.

Američki analitičari smatraju da bi Alfa Romeo mogao znatno povećati prodaju ove godine. Pokušali su izračunati porast novoregistriranih automobila talijanskog proizvođača u vlasništvu Fiat Chrysler Automobiles grupe.

Tijekom jedne godine bi Alfa Romeo mogao dostići brojku od 168,000 prodanih automobila u uporedbi s dosadašnje 122,000. To bi bio porast od 37% u odnosu na 2017. Za takav rast najzaslužniji bi bili Giulia i Stelvio.

Najvažniji dio tog rasta Alfa Romea dolazi iz Kine gdje će ove godine zasigurno porasti broj prodanih Giulia i prvog SUV-a Stelvia.

Analitičari tvrde da bi registracije novih Alfa Romeo Giulia porasle za 17% – na 52,000 prodanih primjeraka, dok bi Alfa Romeo Stelvio mogao ostvariti još bolji rezultat – porast od 191% sa 80,000 prodanih automobila u cijelome svijetu.

Izvor: Fiatgroupworld

Nažalost, Giulietta, 4C i MiTo bi nastavili padati ove godine. Ako se ovakva predviđanja pokažu točnim, tvornica Cassino bi bila u punom pogonu i zaposlila još 530 radnika kojima nije produljen ugovor.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.