Alfa Romeo 4C i Giulietta: Autoexpress otkriva nove vijesti

Britanski časopis Autoexpress otkriva novosti o novoj Alfa Romeo Giulietti i mogućem novom 4C.

Poznati engleski automobilski časopis Autoexpress otkrio je da postoji velika šansa da će Alfa Romeo, dio Fiat Chrysler Automobiles grupe, u skorijoj budućnosti proizvesti nove generacije 4C i Giuliette. Dva nova modela imat će zadatak kompletirati novu generaciju automobila iz ergele talijanskog proizvođača, uz Giuliu i Stelvio.

Roberto Fedeli, direktor tehnologije tvrtke, rekao da je za kompletiranje game Alfa Romea potrebno ubaciti još dva automobila u ponudu – jedan u C-segment i jedan u sportski segment. Kao što i sami već znamo, Alfa Romeo nije još otkrio točan datum kad bi mogla stići nova Giulietta.

No, stvari bi se trebale riješiti skraćenom platformom Giorgio, koju znamo sa Giulie i Stelvia. Što – naravno – znači da nova generacija može računati na stražnji pogon.

Prema Robertu Fedeliju, ono što najviše brine šefove talijanske marke je kako učiniti taj novi model profitabinim, jer kompakti nisu popularni na globalnom tržištu, pogotovo SAD-a i teško je ostvariti adekvatnu dobit.

Fedeli je tada iznio vlastitu ideju o dolasku novog sportskog modela koji bi mogao predstavljati nasljednika modela 4C. Alfa Romeo bi trebao osvježiti coupe i spider verzija 4C i to znači da bi mogao doći novi model s novom šasijom i novim motorom.

Tijekom intervjua za Autoexpress, Roberto Fedeli je jasno dao do znanja da Alfa Romeo mora imati čistokrvni sportski automobil u svojoj ponudi.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.