Alfa Romeo 4C Competizione i Italia još su jedna novost iz Ženeve

Na ženevskom salonu Alfa Romeo će predstaviti dvije nove specijalne serije – 4C Competizione i 4C Spider Italia.

Na Geneva Motor Show koji počinje 8. ožujka, Alfa Romeo će predstaviti dvije nove specijalne serije džepne rakete 4C. Točnije, na nadolazećem salonu automobila u Ženevi imat ćemo prilike po prvi puta vidjeti 4C Competizione i 4C Spider Italia. Prvi od njih, Competizione, cilja na naglašavanje sportskog karaktera i dinamičnosti već dobro poznatog modela 4C. 4C Spider Italia se fokusira na eleganciju i rafiniranost maloga sportskoga automobila.

Obje verzije pogonit će dobro poznati snažni 1750 turbobenzinski motor sa 240ks, izrađen od aluminija s direktnim ubrizgavanjem, intercoolerom i dual phase varijatorom. Motor je uparen sa TCT automatskim mjenjačem i nudi odlične performanse – maksimalnu brzinu od 258km/h Coupea i 257km/h Spidera. Ubrzanje do 100km/h je za samo 4,5 sekundi.

Nove specijalne serije 4C proizvest će se u ograničenom broju i imat će ekskluzivne estetske dodatke. 4C Competizione će tako dolaziti u Grigio Vesuvio Opaco boji u kombinaciji sa ekskluzivnim dodacima od ugljičnih vlakana, kao i oznakama specijalne serije.

Ostale karakteristike uključuju usisnike na prednjem braniku u boji automobila, 18″ naplatke sprijeda i 19″ straga u tamnoj boji, crvene kočione čeljusti i Akrapovič ispušni sustav izrađen od titana sa dual mode funkcijom s okvirom od ugljičnih vlakana. U unutrašnjosti su nova kožna sjedala s mikrofibrom s crvenim prošivom i aluminijska oznaka Competizione. Alfa Romeo 4C Competizione proizvest će se u 108 numeriranih primjeraka.

Alfa Romeo 4C Spider Italia dolazi u boji Blu Misano, posebno za ovu verziju 4C. Izvana su asimetrični naplatci s pet rupa (18″ sprijeda i 19″ straga) uz žute kočione čeljusti koji su upareni sa bojom prošiva na sjedalima, konzoli, upravljaču i oblogama na vratima.

Ova specijalna serija također uključuje dvostruki centralni ispušn sustav Akrapovič, izrađen od titana sa dual mode funkcijom i okvirom od ugljičnih vlakana. Uz to tu je i premium Alpine audio sustav, numerirana pločica na središnjem tunelu, te aluminijska pločica s oznakom Italia na konzoli. Ovaj automobil također će se proizvesti u samo 108 primjeraka.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.