Alfa Giulia: kompletna gama u Ženevi 2016.

Ovogodišnje izdanje Frankfurt Motor Show otvoreno je za novinare prije nekoliko dana, uz mnogo novosti i interesa. Jedna od glavnih protagonistkinja (ah, taj ženski rod, op. a.) prvih sati sajma bila je nova Alfa Giulia Quadrifoglio Verde. Objavljena je cijena od 79,000€ (ipak) i fenomenalan rekord na Nurgburgringu (7’39”) te dodatak nekoliko novih boja karoserije.

giulia-boje

Ono što se nije dogodilo je (kao što smo se bojali) premijera standardne verzije “za smrtnike” bez Ferrarijevog motora sa 510KS, ali gotovo jednako poželjne. Svi koji smo to očekivali ostali smo pomalo razočarani. No, čini se da je to dobar i logičan marketinški potez, Quadrifoglio Verde model bi zasjenio standardni. Alfa Romeo je odgodila premijeru standardne Giulie s turbobenzinskim i tubodizelskim motorima i nešto drugačijom karoserijom od brutalne QV.

Sad sa sigurnošću možemo reći da će standardni model biti predstavljen početkom ožujka sljedeće godine u Ženevi, a marketing će započeti već ovih dana. Alfredo Altavilla, direktor operacija FCA za tržište Europe, Afrike i Srednjeg istoka rekao je: “Mogu vam potvrditi da će kompletna ponuda biti predstavljena u Ženevi”. Eto, tko smo da ne vjerujemo?

Ženevski salon automobila otvara rata 5. ožujka što je za nešto više od 6 mjeseci. Stvarno mnogo vremena za zagrižene alfiste koji su se nadali premijeri potpune game u Frankfurtu. Ali, odlična prezentacija Quadrifoglio Verde čudovišta zasigurno je zaliječila mnoge rane i “ukrala show” zahvaljujući rekordu na Nurburgring gdje je doslovno pomela konkurenciju i nešto nižoj cijeni od očekivane.

Više informacija o cijeloj ponudi Giulie će se zasigurno pojaviti u sljedećim tjednima. Pratite nas i dalje za sve novosti, slobodno komentirajte i recite nam što mislite o odgađanju premijere standardnog modela.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.