2.4% manja prodaja u rujnu za Alfa Romeo

Stigli su kompletni podaci o europskoj prodaji Alfa Romeo automobila za rujan 2015. godine.

Konačno smo dobili kompletne podatke o prodaji u rujnu na europskom tržištu automobila. Za Alfa Romeo je 9. mjesec 2015. završio s padom od 2.4% u odnosu na prošlu godinu. Ukupni broj prodanih prijmjeraka u čitavoj Europi je 5,001. Ako uzmemo u obzir prvih devet mjeseci ove godine Alfa Romeo je u Europi ukupno 43,495 primjeraka s padom od 4.5% u odnosu na brojke iz istog razdoblja 2014. godine. Pad je zamjetan, ali mnogo manji nego prošle godine, kada je Alfa Romeo zatvorila godišnju računicu s gubitkom od 8.2%. Do danas, marka ima tržišni udio u Europi od samo 0,4%. U svakom slučaju, brojke izgledaju još lošije kada uzmete u obzir da je cijelo tržište ostvarilo porst od 8,8% u prvih devet mjeseci, u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

Alfa Romeo čeka nove projekte koji će stići u 2016. godini, npr. Giuliu, a koncentrira se na prodaju u Italiji. Od siječnja do rujna, Alfa Romeo je prodala 23,682 primjeraka samo u Italiji sa stopom rasta od 7,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U ostatku Europe, međutim, Alfa Romeo je prodala ukupno samo 19,813 primjeraka.

U posljednjem kvartal tekuće godine, odnosno razdoblju od listopada do prosinca, očekuju se slični rezultati kao posljednjih mjeseci. U Italiji će Alfa Romeo vjerojatno nastaviti rast, dok će se u Europi nastaviti postepeni pad prodaje sve do 2016. godine. Baš je 2016. ključna za talijansku marku koja će predstaviti nekoliko važnih novih projekata. Nakon premijere Giulie, na tržište stižu redizajnirani Giulietta i MiTo, a na kraju godine red dolazi na SUV.

Pratite nas i dalje ako želite saznati najnovije vijesti iz Alfa Romeo svijeta.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.