18-19.01.2020.

I ove zime povedite svoju Alfu u zimsku avanturu!

Nakon vrlo uspješne dvije godine u Gorskom kotaru i Delnicama, Alfa Romeo Winter Tour selimo u Liku! 

Lika je gorska regija ili visoravan, okružena gorskim lancima; Velebit na jugu, Velika Kapela na zapadu, Mala Kapela na sjeveru te Lička Plješivica na istoku. Sjeverna granica prilično je neodređena jer Ogulinsko-Plašćanska dolina čini prijelazni prostor između Like i Gorskog Kotara. Cijelo područje može se okarakterizirati kao planinska zaravan raščlanjena manjim planinskim lancima u više cjelina (Gacka, Ličko polje ili Lika, Krbava (regija) i Ličko Pounje). Ima veliko strateško i prometno značenje jer čini spojnicu kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske, stoga se Lika još naziva i “Kralježnica Hrvatske”. Kroz Liku prolazi državna cesta Zagreb-Split, s izlazom preko Maslenice na Zadar, autocesta Zagreb-Zadar-Split-Ploče, te željeznička pruga Zagreb-Knin-Zadar/Split. Kroz Liku protječu hrvatske ponornice, rijeka Gacka , rijeka Lika, rijeka Otuča , rijeka Krbava, rijeka Korenica (rijeka) te u Lici još izvire rijeka Una koja protječe njezinim istočnim dijelom samo u gornjem toku. Wikipedia

Subotnje druženje započinjemo okupljanjem u popodnevnim satima, nakon čega slijedi večera u novootvorenom 16 Lakes Hotelu u Grabovcu. Nakon večere nas čeka party u obližnjem baru Stari Grad te povratak u hotel u sitni(ji)m satima.

Nedjelja kreće doručkom (za one koji će noćiti u hotelu) i posjetom Plitvičkim jezerima uz organizirani obilazak s vodičem. Nakon obilaska slijedi vožnja cestom kroz Liku prema Otočcu, te ručak u fenomenalnoj pizzeriji Ruspante u Sincu uz Majerov izvor na rijeci Gackoj.

Zaboravite stres, upalite Alfu i krećemo!

Podsjećamo da je na pojedinim dionicama obvezna zimska oprema na automobilima (sve četiri zimske gume ili ljetne s lancima u pripremi). Ne možemo predvidjeti točne vremenske uvjete, stoga molimo da poštujete prometne propise!

Smještaj i ručak

Smještaj: 16 Lakes Hotel / Grabovac / 4*

Smještaj za posjetitelje Alfa Romeo Winter Toura organiziran je u predivnom 16 Lakes Hotelu u Grabovcu. Hotel se nalazi u općini Rakovica u blizini Plitvičkih jezera i sagrađen je 2018. godine. Posjetiteljima Winter Toura na raspolaganju su dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe. U cijenu noćenja uključen je i nedjeljni doručak.
Sva plaćanja izvršavat će se individualno na recepciji hotela u gotovini, po dolasku!

Svaka soba ima svoju kupaonicu s toaletom, TV, telefon i Wi-Fi.

Check-in u hotel je od 15h, a check-out do 10h.

Smještaj: Hotel Degenija / Selište Drežničko / 4*

Dodatni smještaj za posjetitelje Winter Toura organiziran je u također predivnom Hotelu Degenija u Selištom Drežničkom, udaljenom 3,5km od 16 Lakes Hotela u kojemu je večera. Posjetiteljima su na raspolaganju su dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe. U cijenu noćenja uključen je i nedjeljni doručak.
Sva plaćanja izvršavat će se individualno na recepciji hotela u gotovini, po dolasku!

Svaka soba ima svoju kupaonicu s toaletom, TV, telefon i Wi-Fi.

Check-in u hotel je od 15h, a check-out do 10h.

Noćenje (16 Lakes i Degenija)

Cijena noćenja s doručkom je 223kn po osobi. Ukoliko želite biti sami u dvokrevetnoj sobi cijena je 333kn. Boravišna pristojba je uključena u cijenu.

Večera (16 Lakes Hotel)

Goveđa juha, vinski gulaš s palentom, miješana salata, pita i jedno piće.
Cijena večere je 95kn po osobi.

Ukupni kapacitet hotela i pomoćnog smještaja je 44 ležaja! Ako premašimo taj broj, smještaj će biti organiziran na alternativnoj lokaciji u blizini (3,5km). Zbog velikog interesa, organizirali smo smještaj i u hotelu Degenija, također sa 4 zvjezdice, udaljenom 3,5km od 16 Lakes Hotela! Prijavite se na vrijeme i osigurajte svoje mjesto!

Ručak: Pizzeria Ruspante / Sinac

Neposredno uz Majerovo vrilo u srcu Gacke doline nalazi se pizzeria Ruspante koja slovi za najbolju pizzeriju u Lici, ali i mnogo šire. Posebni su po pizzi iz ručno zidane krušne peći, prema originalnoj napuljskoj recepturi. Pizzaiolo Ante samo za nas će peći selekciju iz inače bogate ponude pizza:

 • Capricciosa (rajčica, sir, šunka, šampinjoni, maslina, origano)
 • Diavola (rajčica, sir, kulen, svježi chilli, maslina origano)
 • Siciliana (rajčica, sir, kulen, ljubičasti luk, gorgonzola, pesto genovese, sušene rajčice, maslina, origano)
 • Vegetariana (rajčica, sir, kukuruz, grillani patlidžan, pečena parika, ljubičasti luk, šampinjoni, maslina, origano)
 • Roma (rajčica, sir, rikula, pršut, cherry rajčice, parmezan, pesto genovese, maslina, origano)

Cijene svih pizza su do 50kn.

Obilazak: Plitvička jezera

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Park je smješten u Gorskoj Hrvatskoj, između planinskog lanca Male Kapele na zapadu i sjeverozapadu i Ličke Plješivice na jugoistoku. Administrativno se nalazi na području Ličko-senjske (90,7 %) i Karlovačke županije (9,3 %).

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Godine 1997. područje  Nacionalnog parka prošireno je i otad zauzima površinu nešto manju od 300 km2.

Park je najvećim dijelom prekriven šumskom vegetacijom, manji dio travnjacima, a turistički najzanimljiviji i najatraktivniji dio Parka – jezera, zauzimaju tek nešto manje od 1 % površine Parka.

Jezerski sustav čini 16 imenovanih i nekoliko manjih, kaskadno poredanih jezera. Zbog geološke podloge i karakterističnih hidrogeoloških uvjeta, jezerski je sustav podijeljen na Gornja i Donja jezera. Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti i Kozjak dvanaest su jezera koja čine Gornja jezera, formirana na nepropusnim dolomitima. Gornja jezera su prostranija, razvedenija i blažih obala u odnosu na Donja jezera. Donja jezera, koja čine jezera Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod, nastala su u propusnoj vapnenačkoj podlozi usječena u uski kanjon strmih padina. Jezera završavaju impozantnim slapovima Sastavcima, podno kojih počinje tok rijeke Korane.

Svi posjetitelji trebaju se pridržavati uputa naznačenih na info pločama, slijediti označene staze te ne ostavljati tragove svog posjeta u obliku ostavljanja smeća, označavanja ili devastacije prirode u bilo kojem obliku.

U nacionalnom parku strogo je zabranjeno:
 • sakupljanje biljnog materijala, i uzimanje bilo kakvih „suvenira“ prirodnog porijekla
 • hranjenje životinja
 • kupanje u jezerima
 • bacanje otpadaka uz stazu i bilo gdje drugdje, osim u kante za smeće postavljene na određenim lokacijama u parku
 • udaljavanje s označenih staza
Preporučujemo:
 • ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću
 • tijekom boravka u prirodi čuvajte hranu i piće u zatvorenim spremnicima i ne ostavljajte ostatke hrane i druge otpatke u prirodi
 • otpad odložite na predviđena mjesta za odlaganje otpada
 • prije konzumacije jela i pića dobro operite ruke
 • ne dirajte gnijezda i ostale nastambe koje uočite tijekom svoje posjete

Cijena obilaska je 75kn po osobi.
Vodiča osigurava klub.

Obucite se toplo!

Plan

 • SUBOTA
 • NEDJELJA

15:00 – Check-in u 16 Lakes Hotel
15:30 – Obilazak starog grada Drežnika, kava i odmor
18:00 – Povratak u hotel
19:00 – Večera u 16 Lakes Hotel
21:00 – Druženje u caffe&night baru Stari Grad

09:30 – Okupljanje u caffe baru Plitvice Holiday Resort (na D1)
11:00 – Polazak prema NP Plitvička jezera
11:30 – Obilazak Plitvičkih jezera uz vodiča
13:30 – Čaj, kava i suveniri u NP
14:30 – Polazak u smjeru Otočca
16:00 – Dolazak u Sinac, Majerovo vrilo, kratka šetnja po izvoru Gacke i ručak

Moguće su manje promjene satnice ovisno o prilikama.

Prijava

[super_form id=”10389″]

Prijave zatvaramo u utorak 14.01. ili do popunjavanja kapaciteta, reagirajte na vrijeme! Ako dolazite samo na vožnju, molimo da se također prijavite!