Fiat bi trebao razmisliti i vratiti legendarno ime

Dizajner David Obendorfer napravio je još jednu konceptnu viziju automobila koji je ostavio dubok trag na cestama – Fiat 127.

Ovaj mali gradski automobil proizvodio se od 1971. do 1983. godine, a naslijedio ga je Fiat Uno. Gledajući kako je Obendorfer zamislio novu generaciju 127-ice, nismo sigurni da Fiat ne razmišlja o obnovi proizvodnje…

Obendorfer iza sebe već ima radove na BMW i Renault modelima automobila, no najviše se posvetio Fiatu, za kojeg je napravio tri projekta.

Fiat 127

Fiat 127

Kao i ranije, tako se i kod 127-ice pridržavao osnovnih linija te uspješno spojio moderneautomobilističke trendove sa retrom stilom, podjednako izvana i u unutrašnjosti vozila.

Fiat 127 u modernom ruhu još uvijek ima troje vrata, nešto veće kotače od svojeg prethodnika. Očita razlika primjećuje se u unutrašnjosti, gdje je korištena modernatehnologija, ponajprije u vidu zaslona osjetljivog na dodir na središnjem mjestu upravljačke konzole. Predviđena je i dvozonska klima  te upravljač presvučen kožom s osnovnim tipkama za kontrolu multimedijalnog sustava.

Fiat 127

Fiat 127

S obzirom na dobre prodajne rezultate Fiat 500 modela, ne vidimo razloga zašto i Fiat 127 ne bi imao svoje poklonike. Uostalom, stare primjerke Fiće, Una, a i Punta još uvijek primjećujemo na cestama, što znači kako ima privrženih Fiatu.




Izvor: net.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.