Što je Cuore Sportivo HR?

Mi smo zajednica, blog i magazin posvećen Alfa Romeu. Naša stranica donosi vam najnovije vijesti, slike i sve ostale zanimljivosti iz Alfa Romeo svijeta. Baza članova nalazi se u našoj Facebook grupi. Željeli bismo okupiti alfiste u Hrvatskoj i regiji, a za sada nam to i polazi za rukom.

Ako nas želite direktno kontaktirati, možete to učiniti ovdje.

Kako je sve počelo

Cuore Sportivo HR zajednica alfista i entuzijasta izvorno je zaplovila cyber-valovima kao Alfa Klub Cuore Sportivo (www.cuore-sportivo.org) davne 2006. godine u Zagrebu s ciljem okupljanja svih ljubitelja marke Alfa Romeo iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. No, ne samo virtualno.

Mnogi se s nostalgijom sjećaju prvih okupljanja pod lampom, na onom velikom parkiralištu kod Jaruna koji je tradicionalno petkom pohodila gomila (ne samo) zagrebačkih alfista, ljubitelja, čak i slučajnih prolaznika. Spajanje nespojivog, toliko različitih svjetova, zanimanja, ideoloških uvjerenja, glazbenih ukusa… No, na lampi, podjela nije bilo. Stvorena su prijateljstva koja traju i danas.

Ti mali, neformalni susreti vrlo su često poprimali razmjere pravog susreta od 50+ automobila! Zvuči nevjerojatno, zar ne?

Susreti i druženja

Vremena se mijenjaju, pa tako i osobne preferencije. Želimo se koncentrirati na drugačiji tip susreta. Nije nam bitan samo i isključivo što veći broj automobila (pedeset, sto ili tristo). Bitno nam je kvalitetno provedeno vrijeme. Vožnja kroz zanimljiv i lijep krajolik, na odličnoj cesti, u društvu sjajni ljudi. Iz našeg iskustva, upravo su to ključni sastojci dobrog susreta.

Edukacija i informiranje

Želimo informirati i educiranti nove alfiste o bogatoj povijesti marke Alfa Romeo, modelima koji su mijenjali industriju, ali i o novim, aktualnim modelima. Također, želimo pomoći potencijalnom kupcu rabljene ili nove Alfe da donese ispravnu odluku.

Dakle, što čekate? Trk po Alfu i vidimo se na nekom skorom druženju!

 

Cuore Sportivo HR je nezavisna zajednica i nije ni na koji način povezana ili u vlasništvu distributera marke Alfa Romeo. Alfa Romeo je u vlasništvu FCA grupe.

Prvi službeni susret nekadašnjeg kluba Cuore Sportivo Croatia, pod nazivom Alfa Passione, održan je 2007. na Automotodromu Grobnik. U to vrijeme imao je rekordnu posjećenost, a već 2008. bilo je više od 120 automobila iz čitave regije. Posljednji Alfa Passione održan je 2010. na Grobniku.

Za druženje s ostalim članovima tu je srce naše zajednice – vrlo aktivna Facebook grupa kojoj se možete pridružiti klikom na gumb.