Alfa Romeo Stelvio First Edition: Perfomansama protiv konkurencije

Početna / Novosti / Alfa Romeo Stelvio First Edition: Perfomansama protiv konkurencije

Talijanski proizvođač je objavio cijenu za koju ekskluzivna First Edition verzija novog SUV-a Alfa Romeo Stelvio može biti vaša.

Iznos od 57,300€ bit će vam dovoljan za Stelvio First Edition s 2.0 turbo benzinskim motorom snage 280 KS. Motorizacija je to visoke razine i garantira vrhunske performanse, iako je znatno slabiji od verzije Quadrifoglio. Uz odličan motor, tu je i automatski mjenjač sa 8 stupnjeva prijenosa i intergralni pogon Q4.

Postani član

Za osvajanje Europe i Amerike, novi Alfa Romeo Stelvio morat će se boriti s vrlo ozbiljnim protivnicima. Konkurencija je nemilosrdna u klasi premium performance SUV-a:  Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC, Porsche Macan, Jaguar F-Pace i ostali. Cijene ovih premium SUV modela već su odavno poznate, a za potpunu usporebu potrebno je pričekati sve varijante Stelvia. Za sada možemo reći da će to biti do kraja proljeća 2017.

Alfa Romeo Stelvio First EditionVrhunske performanse kao glavni adut u borbi s konkurencijom

U svom cjenovnom rangu, Alfa Romeo Stelvio First Edition ima prednost – snagu. Sa svojih 280 KS nadmašuje 252 KS iz 2.0 turbo motora u Audiju Q5 i Porscheu Macan. Samo je Jaguar F-Pace snažniji sa 340 KS iz 3.0 turbo motora, no početna cijena mu je i nešto veća (66,000€). Alfa Romeo Stelvio performansama nadmašuje ove konkurente, uključujući i snažniji F-Pace. Po pitanju ubrzanja, 5,7 sekundi od 0 do 100 km/h bolje je od Jaguarovih 5,8 sekundi, Audijevih 6,3 sekundi i Porscheovih 6,5 sekundi.

BMW-u X3 sa xDrive35i i 306 KS (s početnom cijenom od 70,000€) nadmašuje ubrzanje Stelvia za 0,1 sekundu. Mercedes pobjeđuje Stelvio tek s AMG verzijom modela GLC, s cijenom od 73,000€ i ubrzanjem 4,9 sekundi do stotke.

Stelvio Quadrifoglio te ulazni benzinci i dizelaši stižu do kraja godine

Odmah nakon dolaska First Edition verzije Stelvia, Alfa Romeo će se fokusirati na kompletiranje game SUV-a, a to uključuje top-verziju Quadrifoglio sa 2,9 V6 biturbo motorom sa 510 KS, poznatim iz Giulie.

Očekuje se i slabiji benzinac sa 200 KS (kao i kod Giulie). Za komercijalan uspjeh tu su i nezaobilazni dizelski motori. Stelvio  možemo očekivati sa već poznatim 2,2 litrenim dizelašima, također već viđenim u Giuliji.

Novi Alfa Romeo Stelvio spreman je za osvajanje tržišta u svojoj prvoj inačici simboličnog naziva First Edition, a sudeći po viđenom, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će njegov sportski karakter proći naspram konkurencije.

Vezane objave
Komentari

Želite još vijesti?

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Stelvio SpotAlfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA